15 Temmuz 2007 Pazar

1.ATEŞ SUYU- ALKOL VE UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI

Ateş suyu politikası köleleştirilmek istenen ülkede uygulanabilecek şık bir yöntemdir. Meşrulaştırılan alkol ve uyuşturucu, kitleleri düşünemez hale getirmek için kullanılabilecek bir araçtır. İçince unutmak çok kolay olur. Alışmakta zorluk çektiğimiz şeyleri zamana yayma ve kanıksama ihtimali artar. Tehdit olmaktan çıkarız. Düşünce yeteneğimizin sekteye uğradığının farkına varamaz, çocuklarımızın düşünce yapısının onların istediği şekilde geliştirildiğini anlayamayız.

Oysa, bilgi çağının insan aklını zorlayan bir hızla geliştiği günümüzde uyuşturulmaya değil, uyanık olmaya ihtiyacımız var.

Toplumlar ne kadar uyuşturulursa o kadar düşünmekten uzak kalır ve istismara o denli açık olurlar. Kişisel zevklerin bağımlısı haline gelen ve gelecek kaygısı hissetmeyen birey, bu köleleştirme politikasının farkına bile varamayacaktır. Böylelikle sömürü devam edecektir.
Şimdi bir soruyla okuyucuya sağlam bir tokat atmak istiyorum. Lütfen yanağınızı uzatın ve kendinizi kasmayın.

Türkiye’de 7.000.000 (7 milyon) içki bağımlısı olduğunu biliyor muydunuz?

Herhangi bir yerde bu korkunç rakamı okumadığınızı düşünüyorum. Genelde bi kadeh şarabın sağlığa ne kadar yararlı olduğu, içkiyle pişirilen yemeklerin ne kadar leziz olduğu, çikolataların içkilisinin kalite arz ettiğini okuyoruz. İçki reklamlarında içmekten gözleri pörtlemiş, karaciğeri iflas etmiş göbekli kıllı yaratıklar gören var mı aranızda?

Fakat gene de “içelim güzelleşelim” diyorsanız diyecek bir şeyim yok. Bari çok içelim.ehi.
Sarhoşların arasında ayık kalmak sorhoş olmaktan daha kötüdür. Ehi...

Daha fazla ateş suyu içmek istiyorsanız http://www.egitisim.gen.tr/Mankurtluk.htm adresini ziyaret ediniz...

2 yorum:

Müzmin Anonim dedi ki...

Isabetli bir analiz.

Moda, pop muzik ve seyir sporlari konusuna da baska bir yazida deginirsiniz umarim.

bücürükveben dedi ki...

7 milyon mu? olamaz yaaa inanamıyorum!!! korkunç bir rakam! Hayır hemen aklıma 10 milyona yakın okuma-yazma bilmeyenimiz geldi..7 milyon da ayyaş varsa bunların oy kullandığını düşününce neden bu haldeyiz anlamak zor değil, hipnotizmaya da gerek yok:(((